Apartament R.S.

O renovare completa a unui apartament de 100mp.
Proiect

Apartament R.S.

Detalii

🗓️ 2020

📐 100 mp

📍 Alexandria, TR. 

🏷️ Concept, design interior și mobilier custom by Novo Concept

Pentru curioși...

Proiectul de design interior pentru apartamentul unei familii tinere, care dorește un spațiu deschis, cu accente neutre și o atmosferă spațioasă, implică atât planificare atentă, cât și implementare meticuloasă. 

🔹Consultarea inițială joacă un rol crucial în acest demers, în care nevoile și preferințele familiei sunt centralizate pentru a crea un spațiu care să reflecte identitatea și stilul lor de viață.

🔹Planificarea spațiului deschis este o componentă esențială a acestui proiect. Eliminarea peretelui dintre bucătărie și living este o decizie strategică, menită să creeze o atmosferă fluidă și deschisă. Pentru a separa vizual cele două zone, se optează pentru o partiție de sticlă custom-made, care nu numai că permite luminii naturale să pătrundă liber, dar adaugă și un element distinctiv de design modern și elegant.

🔹Culorile neutre servesc ca bază pentru întregul design, oferind o paletă relaxantă și versatilă. Tonuri de alb, crem, bej sau gri deschis creează un cadru luminos și aerisit, în timp ce accente subtile sunt adăugate pentru a aduce căldură și personalitate spațiului. Textilele, accesorii și elementele decorative sunt alese cu grijă pentru a adăuga straturi de textură și culoare într-un mod echilibrat și armonios.

🔹Selecția mobilierului și a finisajelor este realizată având în vedere atât aspectul estetic, cât și funcționalitatea. Piese versatile și inteligente din punct de vedere al depozitării sunt preferate pentru a maximiza eficiența spațiului. Finisajele sunt alese pentru a completa stilul general, iar atenția la detalii este esențială pentru a asigura o coeziune vizuală în întregul apartament.

🔹Detaliile decorative și iluminatul sunt elemente care adaugă personalitate și atmosferă. Accesoriile precum plantele de interior, tablourile și covoarele adaugă puncte de interes și textură în spațiu, în timp ce iluminatul ambiental, funcțional și decorativ completează atmosfera dorită.

🔹Supervizarea atentă a implementării este crucială pentru a se asigura că proiectul se desfășoară conform planului și că calitatea este menținută. Comunicarea constantă cu echipa de construcție și furnizorii este esențială pentru a gestiona orice întrebări sau probleme care pot apărea pe parcursul proiectului.

👉🏻Prin urmare, o abordare integrată care cuprinde toate aceste aspecte va asigura că proiectul de design interior pentru apartamentul unei familii tinere va fi realizat în mod corespunzător și va răspunde nevoilor și preferințelor lor.