7. Stilul britanic – Shabby chic

Asadar, cum sunt interioarele Shabby Chic definite?

Decorul este unul uzat sau creat dintr-un mix de obiecte de mobilier vintage care isi arata imperfectiunile ca o frumusete aparte. Cuvantul de baza este confortul. Totul se bazeaza pe crearea unui mediu boem, relaxat, perfect pentru petrecerea timpului de calitate cu familia si prietenii.

19b1e560bc8090f68458b86bee7d9189

Elemente cheie

Culori: Alb unt, roz pal, verde menta, gri deschis, toate aceste nuante diafane combinate reprezinta  paleta de baza a acestui stil.

Pereti: aceste suprafete dicteaza stilul intregii incaperi in stil arabesc. Tapet cu motive marocane, cornise, ancadramente, muluri cu arabescuri etc.

Mobilier: cu cat canapeaua este mai mare, cu atat mai bine. Canapele supradimensionate cu huse detasabile sunt piesele de mobilier de baza de la care pornim o amenajare shabby chic.  Cautati piese cu straturi de vopsea uzate, antichizate sau piese vintage vopsite in culori pastelate de alb, verde menta sau bleu. Aproape orice tip de mobilier din lemn poate fi adaptat sa se incadreze intr-o amenajare shabby, mai ales cand alegem culoarea alb pentru pereti.

Accesorii: Ceea ce incercam sa obtinem este balansarea lucrurilor elegante cu cele vechi si uzate. De exemplu, un accesoriu cromat ar arata fantastic pe o masa vopsita alb din lemn cu aspect antichizat. Galerii din fier forjat combinate cu perdele albe transparente si pe deasupra pe masuta din hol o vaza cu flori proaspete pentru a imbia simturile oaspetilor.

Conceptul shabby chic este ca o panza pe care mai venim cu cate un element cumparat, gasit, primit care adauga caldura si personalitate spatiului.

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s