2.Arts and crafts

Miscarea arts and crafts a avut originile in Marea Britanie intre anii 1810-1910. Imediat dupa s-a nascut Art Nouveau. Un grup de designeri englezi si scriitori au vrut sa aduca inapoi industria bunurilor de inalta calitate in loc de productia de masa realizata de masinarii care erau de slaba calitate.

Cel mai recunoscut nume din stilul arts and crafts este scriitorul si poetul William Morris care impreuna cu cativa asociati a infiintat compania Morris, Marshall, Faulkner & Co. Mai tarziu devenind Morris&Co. producator de mobilier, textile si tapet.

Elemente cheie

Pereti: stilul Arts and Crafts pune accentul pe imprimeuri mai ales tapet. Acesti pereti tapetati cu diverse modele devin principalele accente ale locuintei. Imprimeurile au influente din natura, fructe precum si din orient. De asemenea peretii pot fi imbracati si in panouri de lemn sau vopsiti culori pale (ex. verde pal).

Mobilier: Stejarul era o alegere populara pentru mobilier. Alegeti piese care sunt cat mai autentice :clasic si elegant in acelasi timp.

Pardoseala: Parchetul este perfect pentru a recrea acest concept in locuinta. (de preferinta stejar).

Semineul: acesta este de obicei punctul focal al unei amenajari arts and crafts.

Iluminarea: pastrati aplicele de perete ca si iluminare principala, insa folositi si anumite pendule pe alocuri pentru a evidentia anumite zone cum ar fi diningul.

arts-crafts-movementacanthus_mainlow-res-6888arts-crafts2-arts-craftslarge_front_arts_and_crafts-m

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s